Resurssit

Resurssit kuvaavat kalustonhallintapalveluun rekisteröityjä työkaluja, laitteita ym. kalustoa. Resurssit-sivulla näet listan organisaatiosi kaikista resursseista sekä niihin liittyvistä tiedoista.

Resurssit-sivun käyttöohjeessa käsitellään seuraavat asiat:

Klikkaa yllä olevia linkkejä siirtyäksesi haluamaasi kohtaan.

Yleiskatsaus

Voit tarkastella resurssilistaa valitsemalla vasemmalta Resurssit. Trackinno-kalustonhallintapalvelu antaa oletuksena resursseille kuusi tietokenttää: ID (tunniste), malli, haltija, tila, laput ja palautuspäivämäärä. Listassa voi olla muitakin tietokenttiä, kuten kuvaus tai huoltopäivä. Tietokenttiä hallitaan Asetukset-valikosta (aukeaa, kun klikkaat sähköpostiosoitettasi oikeassa yläkulmassa), ja hallintaan vaaditaan oletuksena, että käyttäjällä on vähintään Manager-tason käyttöoikeudet palveluun.

Voit valita näytettävien resurssien määrän listan alta vasemmasta reunasta. Sarakkeita voit selata vaakasuunnassa sekä listan alapuolella olevasta palkista että listan yläpuolella oikeassa reunassa olevasta palkista. Otsikot niissä sarakkeissa, joiden mukaan listaa voi järjestää, näytetään muista poiketen linkkeinä.

Takaisin sisällysluetteloon

Resurssin tiedot

Klikkaamalla Resurssit-sivun listasta valitsemasi resurssin mallia (nimeä) pääset resurssin tietoihin. Sivun vasemmassa laidassa voit muokata ja tarkastella resurssin tietoja. Hallitse ominaisuuksia -painikkeen takaa löydät lisää tietokenttiä, joita voit muokata. Voit tarkastella myös käytön tietoja ja lisätä resurssille uuden käytön tai tehdä varauksen. Voit lisätä resurssille lappuja tai liitteitä. Tallenna muutokset sivun vasemmasta alakulmasta.

Sivun oikeassa laidassa näet resurssin aikajanan, jolle voit lisätä kommentin Uusi kommentti -osiosta. Aikajanalta näet myös resurssin käyttöjaksot ja oheistapahtumat. Sivun ylälaidasta voit halutessasi valita aikajanan sijaan kalenterinäkymän. Kullekin päivälle varattua laatikkoa painamalla näet listana kyseiselle päivälle tehdyt merkinnät käytöistä, oheistapahtumista ja kommenteista.

Sivun ylälaidan keskivaiheilla olevasta -ikonista klikkaamalla voit valita Käytä pohjana -toiminnon, jolloin palvelu luo uuden resurssin käyttämällä kyseisen resurssin tietoja pohjana. Muokkaa haluamasi kentät ja viimeistele klikkaamalla Luo työväline.

Tärpit ja vinkit

Voit myös tarkastella resurssin tietoja resurssilistalla klikkaamalla Malli-sarakkeen oikeassa reunassa olevaa  -ikonia. Ikoni tulee esiin, kun viet hiiren resurssin Malli-sarakkeeseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Pikasuodatus ja tarkempi suodatus

Resurssit-sivulla voit käyttää kahta suodatustapaa hakeaksesi resurssilistasta tietoja. Pikasuodatuksen avulla voit hakea tietoa resurssilistalta nopeasti syöttämällä sille varattuun kenttään hakusanan. Tarkempi suodatus -toiminnolla voit tehdä hakuja sarakkeittain. Suodattimen lisäämisen jälkeen näet käytetyt suodattimet listan yläpuolella. Voit lisätä suodatetulle listalle uusia suodattimia tai poistaa suodattimet painamalla -painiketta.

Takaisin sisällysluetteloon

Näkymän asetukset

Resurssilistan yläpuolella on Näkymän asetukset -toiminto, jolla voit määrittää, mitä tietokenttiä resurssilistassa näytetään ja missä järjestyksessä. Voit myös valita Näytä poistetut, jolloin poistetut resurssit näytetään resurssilistan yläosassa.

Takaisin sisällysluetteloon

Valintatyökalut

Voit valita haluamasi resurssin tai resurssit listalta klikkaamalla valintaruutuja. Näin saat käyttöösi useita toimintoja, jotka ilmestyvät sivun ylälaitaan. Näytä vain valitut -toiminnolla saat kätevästi valitut resurssit listattua esimerkiksi silloin, kun olet valinnut ne listan eri sivuilta.

Massamuokkaus-toiminnolla voit muokata monia resursseja samanaikaisesti. Painikkeesta avautuu lista, jonka kautta voit muokata monen resurssin tietoja kerralla, liittää tiedostoja resursseille tai poistaa resursseja.

Muut toiminnot -painikkeen kautta voit luoda uuden käytön, tehdä varauksen ja liittää oheistapahtumia valituille resursseille. Näytä kalenterissa -painikkeella näet valittujen resurssien käyttöjen aikataulut kalenterinäkymässä. Export-painikkeella voit exportata resurssien tietoja eri tiedostomuotoihin.

Uusi ryhmä -painikkeen vieressä olevasta -ikonista voit myös käyttää Exporttaa kaikki -pikavalintaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Uuden resurssin lisääminen

Uuden resurssin voit lisätä sivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla Uusi resurssi -painiketta. Täydennä tarvittavat tiedot (Malli on oletuksena ainut vaadittu) ja klikkaa lopuksi Luo työväline.

Takaisin sisällysluetteloon

Uuden ryhmän lisääminen

Uuden kalustoryhmän voit lisätä sivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla Uusi ryhmä -painiketta. Lisää ryhmälle nimi ja valitse ryhmään lisättävät resurssit. Klikkaa lopuksi Luo-painiketta. Voit tarkastella ja muokata ryhmiä resurssilistalla Ryhmä-sarakkeessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Päivitetty viimeksi: maaliskuu 15, 2017