Käytöt

Käyttöjen avulla pidetään kirjaa siitä, missä ja kenellä laitteet milloinkin ovat tai ovat olleet käytössä. Käytöt pitävät laitekohtaisen käyttöhistorian selkeänä.

Käytöt-sivun käyttöohjeessa käsitellään seuraavat asiat:

Klikkaa yllä olevia linkkejä siirtyäksesi haluamaasi kohtaan.

Yleiskatsaus

Voit tarkastella käyttöjä valitsemalla vasemmalta Käytöt. Trackinno-kalustonhallintapalvelun Käytöt-sivulla näet listan organisaatiosi resurssien käytöistä ja niihin liittyvistä tiedoista. Viimeisestä sarakkeesta voit asettaa käytölle toimintoja. Klikkaamalla resurssien nimiä pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan resurssin tietoja.

Voit valita näytettävien käyttöjen määrän listan alta vasemmasta reunasta. Sarakkeita voit selata vaakasuunnassa sekä listan alapuolella olevasta palkista että listan yläpuolella oikeassa reunassa olevasta palkista. Otsikot niissä sarakkeissa, joiden mukaan listaa voi järjestää, näytetään muista poiketen linkkeinä.

Takaisin sisällysluetteloon

Käytön tiedot

Pääset käytön tietoihin klikkaamalla joko tyyppiä tai haltijaa. Käytön tiedoista voit muokata käyttöä, esimerkiksi lisätä sille resursseja.

kaytot-tiedot

Takaisin sisällysluetteloon

Pikasuodatus ja tarkempi suodatus

Käytöt-sivulla voit käyttää kahta suodatustapaa hakeaksesi käyttölistasta tietoja. Pikasuodatuksen avulla voit hakea tietoa käyttölistalta nopeasti syöttämällä sille varattuun kenttään hakusanan. Tarkempi suodatus -toiminnolla voit tehdä hakuja sarakkeittain. Suodattimen lisäämisen jälkeen näet käytetyt suodattimet listan yläpuolella. Voit lisätä suodatetulle listalle uusia suodattimia tai poistaa suodattimet painamalla -painiketta.

Takaisin sisällysluetteloon

Näkymän asetukset

Käytöt-listan yläpuolella on Näkymän asetukset -toiminto, jolla voit määrittää, mitä tietokenttiä käyttölistassa näytetään ja missä järjestyksessä. Voit myös valita Näytä poistetut tai Piilota valmiit.

kaytot-nakyman-asetukset

Takaisin sisällysluetteloon

Valintatyökalut

Voit valita haluamasi käytön tai käytöt listalta klikkaamalla valintaruutuja. Näin saat käyttöösi useita toimintoja, jotka ilmestyvät sivun ylälaitaan. Näytä vain valitut -toiminnolla saat kätevästi valitut käytöt listattua esimerkiksi silloin, kun olet valinnut ne listan eri sivuilta.

Massamuokkaus-toiminnolla voit poistaa useita käyttöjä kerralla. Muut toiminnot -nappia painamalla saat esiin Export-painikkeen.

Takaisin sisällysluetteloon

Uuden käytön tai varauksen lisääminen

Voit lisätä uuden käytön tai tehdä varauksen Käytöt-sivun oikeasta yläkulmasta. Valitse käytölle/varaukselle haltija. Haltija voi olla sijaintipaikka tai käyttäjä. Sen jälkeen lisää käyttöön/varaukseen liittyvät resurssit. Määritä käytölle/varaukselle alku- ja loppuajankohdat ja lisää tarvittaessa käytölle/varaukselle kuvaus. Viimeistele klikkaamalla Luo käyttö– tai Tee varaus-painiketta.

Huom.!

Kun luot uuden käytön, alkamisajankohta voi olla joko tänään tai ennen sitä, mutta ei sen jälkeen. Jos haluat käytön alkavan myöhemmin kuin tänään, käytä varaus-toimintoa.

Takaisin sisällysluetteloon

Käytön toiminnot

Käytöt-listalla voit käyttää erilaisia toimintoja listan viimeisessä sarakkeessa. Toiminnot-painikkeen takaa löytyvät toiminnot riippuvat käytön tilasta. Toimintoja ovat Muokkaa, Poista, Ota käyttöön ja Palauta käytöstä.

kaytot-toiminnot

Mikäli käytön tila on valmis, toiminnoista löytyvät vaihtoehdot Muokkaa ja Poista. Klikkaamalla Muokkaa pääset muokkaamaan käytön tietoja. Voit esimerkiksi lisätä tai poistaa resursseja käytöstä tai muokata käytön alku- tai loppuajankohtaa. Tallenna lopuksi käyttö. Poista-painike poistaa käytön listalta.

Mikäli käytön tila on meneillään, Muokkaa– ja Poista-toimintojen lisäksi listasta löytyy Palauta käytöstä -toiminto. Toiminnolla voit lopettaa käytön ja siirtää käytön resurssit toiselle haltijalle.

Mikäli käytön tila on avoin, Muokkaa– ja Poista-toimintojen lisäksi listasta löytyy Ota käyttöön -toiminto. Toiminnolla voit ottaa käyttöön varatun resurssin.

Takaisin sisällysluetteloon

Päivitetty viimeksi: maaliskuu 16, 2017